Cümə axşamı, 11 Avqust 2022
USD : 1.7
EUR : 1.8724
Hava
+25 ° Baku
+18 ° Quba
+17 ° Qusar
+22 ° Gəncə
+27 ° Lənkəran
+32 ° Naxçıvan
+30 ° Salyan
+19 ° Şəki
En

İstidə ət yeməyin təhlükəsi

İstidə ət yemək təhlükəlidir. İstidə bədəndəki bütün proseslər yavaşlayır, o cümlədən ətin həzm prosesinin uzunması ciddi fəsadlarla nəticələnə bilər.

PİA.az publika.az-a istinadla xəbər verir ki, barədə həkim-dietoloq Yelena Solomatina danışıb.

O, maddələr mübadiləsini sürətləndirmək üçün rasiona çiy tərəvəzlər daxil etməyi təklif edib. Eyni zamanda tərəvəz kabablarının həzmi yaxşılaşdırdığını xatırladıb.

"Badımcan, bibər və pomidor kababı ən yaxşı qarnitürdi. Daha çox bişmiş və çiy tərəvəzlər yeyin. Çünki onlar su və liflə zəngindir. Çox adam yeməkdən öncə su içməyi unudur, xüsusən də manqal zamanı. İstidə bədən bütün qüvvəsini ilk növbədə sərinləməyə xərcləyir. Ətin həzmi üçün qanın normal hərəkət etməsi, oksigenin olması, fermentlərin əmələ gəlməsi lazımdır. Ancaq həzm sistemi öhdəsindən gələ bilmir. Əgər ağır yemək yemisinizsə, kölgəli yerdə gəzintiyə çıxmağı məsləhət görürük", - ekspert yekunda qeyd edib.

pia.az 


Etiket:


Digərxəbərlər

Ərzaq və taxıl bahalaşır... - KTN-nin bu sahədə yürütdüyü siyasət qənaətbəxşdir?

Səfər Mehdiyevin Avstriya və Sloveniyada milyonluq otelləri... - Fotolar

Populyar xəbərlər

Bakı aeroportunda nə baş verib? - Jurnalistdən sensasion iddia

“Yeni yol çəkiblər, deyirlər ki, bu yolda yalnız “Ferrari” sürmək olar” 

Abutalıbovun məşhur otelindən reportaj: Çirkli pullar necə yuyulur? - Video

Əbülfəz Məlikovla Qoşqar Təhməzovu birləşdirən “dəyər” - Palma yağları...

Hafiz Hacıyev: “Hərbi cinayətkar Balasanyanla görüşmək bizə utancverici haldır”

Yaponiyadakı “Toyota” zavodunda koronavirusa görə istehsal dayandırıldı

Bakıda turizm şirkətinin müdiri ürəyindən bıçaqlandı

Məktəblərdə narkotik satışı ilə bağlı olan şikayətlərə niyə baxılmır və nazirlik niyə susur?..    

Ən çox oxunanalar