Çərşənbə, 29 Sentyabr 2021
USD : 1.7
EUR : 1.8724
Hava
+25 ° Baku
+18 ° Quba
+17 ° Qusar
+22 ° Gəncə
+27 ° Lənkəran
+32 ° Naxçıvan
+30 ° Salyan
+19 ° Şəki
En

Bu qidalar bağırsaq xərçənginə səbəb olur - Onkoloq açıqladı

Həddən artıq çox qırmızı ət yemək bağırsaq xərçənginə səbəb olur.

Bu barədə onkoloq İvan Karasev yazıb.

Onun sözlərinə görə, ABŞ Dana Farber onkoloji institutunun alimləri sübut ediblər ki, həftədə 4 dəfə rasionda qırmızı ətin olması yoğun bağırsağın hüceyrələrinə neqativ təsir edir və orda mutasion siqnaturlar yaradır.

900 nəfər bağırsaq xərçəngi olan pasiyentin DNT-sini araşdıran alimlər təyin edib ki, menyusunda qırmızı və xüsusən qızarmış ət olan insanlarda bağırsaq zədələnməsi iki dəfə çox rast gəlinib. Bu zaman insanların həyat tərzi və digər vərdişlərinin heç bir təsiri olmayıb.

Bağırsaq hüceyrələrinin DNT-nin belə zədələnməsi xəstələrin 50%-nin ölümü ilə nəticələnir.

Hər bir şəxs 45 yaşdan sonra hər 5 ildən bir bağırsaq xərçənginə görə müayinələrdən keçməlidir. (medicina.az)

pia.az


Etiket:


Digərxəbərlər

Populyar xəbərlər

Rusiya hərbçiləri Kəlbəcərin Buzdux və Sarıdağ yüksəkliklərini də nəzarətə götürdü...- Xəritə

Anım Günündə al qırmızı geyinən Mehriban Qaralova kimdir? - Foto

Şəhidə hörmətsizlik edən icra başçısı təşviş içində - Bir-birini təkzib edən açıqlamalar - Video

Anım günü qıpqırmızı geyimdə Şəhidlər Xiyabanına gələn qadın kimdir? - Foto

Ata Abdullayev bu şəxsləri şantaj edib - Siyahı

İcra başçısının direktor arvadından açıqlama: "Qan təzyiqimə görə 44 əvəzinə 24 demişəm"

Eldar Həsənov əlində xeyli media orqanı cəmləşdirib...

General Bəkir Orucov Müdafiə Nazirliyində yeni vəzifəyə təyin edilib

Ermənilərin Ağdamda gizli saxladığı bunker tapıldı - Video

Dövlət Agentliyi Prezidentin tövsiyələrinə niyə əməl etmir? - 515 minlik israf...

Əliyevin güvəndiyi Soçi görüşünə təsir edəcək supriz şəxs kimdir?

Ən çox oxunanalar