Cümə axşamı, 18 Aprel 2024
USD : 1.7
EUR : 1.8724
Hava
+25 ° Baku
+18 ° Quba
+17 ° Qusar
+22 ° Gəncə
+27 ° Lənkəran
+32 ° Naxçıvan
+30 ° Salyan
+19 ° Şəki

Bu qidalar bağırsaq xərçənginə səbəb olur - Onkoloq açıqladı

Həddən artıq çox qırmızı ət yemək bağırsaq xərçənginə səbəb olur.

Bu barədə onkoloq İvan Karasev yazıb.

Onun sözlərinə görə, ABŞ Dana Farber onkoloji institutunun alimləri sübut ediblər ki, həftədə 4 dəfə rasionda qırmızı ətin olması yoğun bağırsağın hüceyrələrinə neqativ təsir edir və orda mutasion siqnaturlar yaradır.

900 nəfər bağırsaq xərçəngi olan pasiyentin DNT-sini araşdıran alimlər təyin edib ki, menyusunda qırmızı və xüsusən qızarmış ət olan insanlarda bağırsaq zədələnməsi iki dəfə çox rast gəlinib. Bu zaman insanların həyat tərzi və digər vərdişlərinin heç bir təsiri olmayıb.

Bağırsaq hüceyrələrinin DNT-nin belə zədələnməsi xəstələrin 50%-nin ölümü ilə nəticələnir.

Hər bir şəxs 45 yaşdan sonra hər 5 ildən bir bağırsaq xərçənginə görə müayinələrdən keçməlidir. (medicina.az)

pia.az


Etiket:


Digərxəbərlər

General Mövlam Şıxəliyevin 2 milyondan çox əmlakı özünə qaytarıldı - Siyahı

Putinin ilhaq və səfərbərlik qərarı - Bundan sonra müharibənin taleyində hansı faktorlar əsas rol oynayacaq?

Populyar xəbərlər

Tanınmış aparıcı Aytən Səfərova qəzaya düşüb, ölən və xəsarət alanlar var - Yenilənib, Video

 Sabiq deputat Hadı Rəcəblinin ölüm səbəbi bilindi  - Yenilənib

Vəfat edən Hadı Rəcəblinin oğlu: “Hazırda aeroportdayam”

Qazaxa hökm edən oliqarx: Məmməd Alıyev... - Video

BŞİH Milli Şuranın mitinqlə bağlı müraciətinə cavab verib

Samir Əsədli:" Sülhməramlılar Xudavəng monastırına bizi buraxmadılar"

Aytən Səfərovanın düşdüyü qəzada ölən gəncin görüntüsü

"Dünəndən paltarlarını hazırlamışdı, qismət olmadı" - Hadı Rəcəblinin qızı

Məhkəmə Akif Çovdarovun əmlakları ilə bağlı qərar verib

Ən çox oxunanalar