Cümə, 29 Mart 2024
USD : 1.7
EUR : 1.8724
Hava
+25 ° Baku
+18 ° Quba
+17 ° Qusar
+22 ° Gəncə
+27 ° Lənkəran
+32 ° Naxçıvan
+30 ° Salyan
+19 ° Şəki

Sirkəli su meyvə-tərəvəzdəki bakteriyaları artırır

Türkiyəli dietoloq bu haqda məlumat verib...

Tərəvəz və meyvələrdəki bakteriya, virus və zərərvericilərin zərərli təsirlərini aradan qaldırmaq üçün pestisid adlı maddədən istifadə edilir. Bu maddələr isə sağlamlıq üçün ciddi təhlükədir.

PİA.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, türkiyəli dietoloq Gökce Bönce bildirib ki, bu maddələri qidalardan təmizləmək və sonra yemək mütləq şərtdir. Lakin insanlar arasında yayılan yalnış bir fikir var. Bu meyvə-tərəvəzlərin sirkəli suda saxlanılması ilə bağlıdır. Sirkəli su pestisid maddələrini azaltmağa deyil, mikroorqanizm yükünü azaltmaqda təsirli vasitədir.

Dietoloqun sözlərinə görə,araşdırmalar sirkəli suyun zərərli maddələri daha da artırdığını sübut edib. Bunun əvəzində sodalı su daha yaxşı vasitədir:

"1 litr ilıq suya 10 qrama qədər sodium bikarbonatı əlavə etmək lazımdır. Minimum 8-10 dəqiqə meyvə və tərəvəzləri bu qarışımda saxlamaq,daha sonra adi su ilə yaxalamaq lazımdır. Bu üsul tam olaraq zərərli maddələri qidalardan uzaqlaşdırır".

pia.az



Şərh yazın.


Digərxəbərlər

General Mövlam Şıxəliyevin 2 milyondan çox əmlakı özünə qaytarıldı - Siyahı

Putinin ilhaq və səfərbərlik qərarı - Bundan sonra müharibənin taleyində hansı faktorlar əsas rol oynayacaq?

Populyar xəbərlər

Azərbaycanda polkovnik-leytenant vəfat etdi - Foto

Ermənistan Silahlı Qüvvələrinin Baş Qərargah rəisi müharibə istəyir?..

Ermənistanla Gürcüstan arasında demarkasiyası prosesi - İrəvan Tbilisiyə bir kənd verəcək....

Yarım milyon mənimsəyən baş həkim həbsdə öldü    

Şadlıq saraylarında menyular bahalaşdı - Qiymətlər

“Verdiyi koordinatlar o qədər dəqiq idi ki...” - Döyüş yoldaşları Milli Qəhrəman haqqında - Video

Azneft”in baş direktoru vəzifəsindən azad edildi - Yeni təyinat

Ən çox oxunanalar