Qənd və şəkər tozunun istehsalı 9 dəfə artıb
Bu ilin yanvar-mart aylarında Azərbaycanda 314,1 min ton çörək və çörək-bulka məmulatları istehsal edilmişdir ki, bu da keçən ilin müvafiq dövrü ilə nisbətdə 1.7% çoxdur.
Dövlət Statistika Komitəsindən verilən xəbərə əsasən, bu ilin birinci rübündə ölkədə 79,9 min ton ət (quş əti daxil olmaqla) istehsal edilib (2,7% artım).
Bundan başqa, yanvar-mart aylarında Azərbaycanda qənd və şəkər tozu istehsalı 8,6 dəfə artaraq 58,3 min ton təşkil edib.
Qida məhsullarının üzrə əsas məhsul növlərinin istehsalı:
Məhsul növləri
2019-cu ilin yanvar-mart aylarında istehsal edilmişdir
Əvvəlki ilin müvafiq dövrünə nisbətən, faizlə
01.04.2019-cu il vəziyyətinə hazır məhsul ehtiyatı
Ət (quş əti daxil olmaqla), min ton
79,9
102,7
Kolbasa məmulatları, ton
1 975,4
133,5
3,7
Üzlü süd, min ton
236,3
102,8
Qaymaq və xama, ton
1 189,2
100,2
Pendir və kəsmik, ton
12 753,1
102,1
53,8
Kərə yağı, ton
5 866,1
99,6
5,7
Cem və marmeladlar, ton
19 225,7
106,5
7 494,4
Duru bitki yağları, ton
13 113,4
107,8
3 040,1
Marqarin, ton
11 170,7
96,1
397,8
İnsanın qidalanması üçün yararlı olan duz, min ton
13,6
111,5
0,9
Qənd və şəkər tozu, min ton
58,3
8,6 d.
14,1
Çörək və çörək-bulka məmulatları, min ton
314,1
101,7
(ONA)
pia.az