Bazar ertəsi, 20 Sentyabr 2021
USD : 1.7
EUR : 1.8724
Hava
+25 ° Baku
+18 ° Quba
+17 ° Qusar
+22 ° Gəncə
+27 ° Lənkəran
+32 ° Naxçıvan
+30 ° Salyan
+19 ° Şəki
En

Bu qidalar bağırsaq xərçənginə səbəb olur - Onkoloq açıqladı

Həddən artıq çox qırmızı ət yemək bağırsaq xərçənginə səbəb olur.

Bu barədə onkoloq İvan Karasev yazıb.

Onun sözlərinə görə, ABŞ Dana Farber onkoloji institutunun alimləri sübut ediblər ki, həftədə 4 dəfə rasionda qırmızı ətin olması yoğun bağırsağın hüceyrələrinə neqativ təsir edir və orda mutasion siqnaturlar yaradır.

900 nəfər bağırsaq xərçəngi olan pasiyentin DNT-sini araşdıran alimlər təyin edib ki, menyusunda qırmızı və xüsusən qızarmış ət olan insanlarda bağırsaq zədələnməsi iki dəfə çox rast gəlinib. Bu zaman insanların həyat tərzi və digər vərdişlərinin heç bir təsiri olmayıb.

Bağırsaq hüceyrələrinin DNT-nin belə zədələnməsi xəstələrin 50%-nin ölümü ilə nəticələnir.

Hər bir şəxs 45 yaşdan sonra hər 5 ildən bir bağırsaq xərçənginə görə müayinələrdən keçməlidir. (medicina.az)

pia.az


Etiket:


Digərxəbərlər

Populyar xəbərlər

Prezidentə müraciət: “50 min manat verib qardaşımı çıxardım, amma…”

Rusiyada universitetə silahlı basqın nəticəsində ölənlərin sayı 8-ə çatıb - Video, Yenilənib

Sonumuzdur: 30 faiz getmək istəyir, 60 faiz isə... - Vardanyan

Ağciyərlərdə yaranan buzlu şüşənin ən effektli müalicəsi…

Kababı, kolbasanı, pivəni süfrəsindən yığışdıran Merkel – Birincilərin menyusu

Bakıda “kupça”sız torpaq 10 milyon manata satışa çıxarıldı – Foto

"Möcüzəli Naftalan"da korrupsiya, antisanitariya və qanunsuzluq tüğyan edir

Generalların əməlləri, həbs edilənlərin düşdüyü tor... - İkinci “MTN işi”nin təfərrüatları

Araik Arutyunyan Xocalıda sement zavodu açdı - Video

Irəvanda "Azərbaycandan casuslar"ını saxladılar, sonra isə buraxdılar

Ən çox oxunanalar